25ste Toertocht MTTO

jubileumtocht

Jubileumtocht MTTO 17 juni 2017,

Vanaf half 8 op de mooie zaterdagochtend van de 17e juni werd het steeds onrustiger in het vredige dorp Oosterwolde; de eerste motorrijders meldden zich bij de leden van MTTO (Motor Toer Tocht Oosterwolde). De 25e motortoertocht uit Oosterwolde gaat zo van start. De leden zijn over het algemeen ontspannen, de taken zijn duidelijk gecommuniceerd en de laatste briefing is geweest. Toch is men wat onrustig; “hoe zou de dag verlopen, houden de motorrijders zich aan de afspraken, gebeuren er geen ongelukken, etc. ?”
Om 9.00 uur krijgen alle motorrijders de laatste instructies, daarna worden de bijna 290 motoren gestart en uitgezwaaid door veel mensen. Na ongeveer 70 kilometer vindt de koffiepauze plaats op het parkeerterrein bij de overblijfselen van het oude klooster in Windesheim. Een fantastisch decor. De motorrijders genieten zichtbaar van de onderlinge contacten, de heerlijke koffie en de verse koeken.
Na de koffie wordt Salland bezocht. De route is met veel ijver uitgezet en dat weet men erg te waarderen. Er wordt gewerkt met het zogenaamde “tweede-man-systeem”. Dit komt er op neer dat bij elke afslag door de 2 voorrijders een motorrijder wordt neergezet. De motorrijder(s) dient als een soort richtingaanwijzer voor de andere motorrijders en moet blijven staan totdat de laatste motorrijders langskomen. De laatste motorrijders zijn ook weer leden van MTTO, herkenbaar aan oranje hesje. Het tweede-man-systeem is een super middel om mee te werken, mits het consequent wordt uitgevoerd.
De maaltijd is elk jaar weer een uitdaging. De grote vraag is of een horeca gelegenheid op de route, een goede, warme maaltijd in een kort tijdbestek kan serveren aan een grote groep. Complimenten voor het personeel van zalencentrum “de nieuwe aanleg” in Almen, want in een mum van tijd zijn bijna 300 magen gevuld door een super maaltijd in de vorm van een warm buffet. De onderlinge sfeer is goed. De motorrijders zeggen volop te genieten. Het laatste stuk van de tocht gaat via Zutphen, naar de andere kant van de IJssel, via de mooie Veluwe terug naar Oosterwolde. In dorpshuis “De Heerdt” is nog een IJsbuffetje en een loterij. Hierna gaat iedereen voldaan naar huis. De leden van MTTO kijken terug op een super geslaagde jubileumtocht en bedankt met name Edwin Grootenhuis, Dries Spijkerboer, Dies Klompmaker en Gijsbert van de Weg voor hun enorme inzet om deze tocht weer tot een geweldig succes te maken!
Op 2 september aanstaande organiseren we de laatste toertocht van 2017 , dit is een grote regionale toertocht iedereen is van harte welkom.