Verslag toertocht 2011

toertocht 2011

Hallo BIKKELS,
Afgelopen zaterdag was het zover. Na een enerverende week was het voor ons afwachten hoeveel deelnemers kwamen opdagen, nu het weer ons behoorlijk tegen zat. Bij goed weer konden er zo maar 200 deelnemers zijn,maar met zo’n weersvoorspelling in het vooruitzicht was dat echt afwachten.
We waren al om 7 uur aanwezig om alles klaar te zetten. De eerste deelnemers waren er om half acht en rond 8 uur hadden zich al een mooi aantal rijders gemeld. We hadden het geluk dat het droog was. Veel deelnemers kijken ’s morgens pas hoe het weer is en nemen dan pas een beslissing of ze wel of niet mee gaan. Om negen uur, na de regelementen aangehoord te hebben, vertrokken we met 104 deelnemers om het rondje IJsselmeer te gaan rijden. Voor velen toch een verrassing, maar het waren juist positieve opmerkingen die we kregen dat we na 18 jaar het aandurfden om nogmaals het rondje IJsselmeer te doen. Rond Lelystad begon het wat te regenen en stonden de eerste rijders hun regen overalls aan te trekken. Op de dijk was het erg slecht met vooral veel windvlagen, maar rond half elf was iedereen gearriveerd in Enkhuizen voor een heerlijke bak koffie en natuurlijk een tompouce.
We gingen na een klein kwartier verder richting Noord-Holland waar we weer in een bui terecht kwamen. Maar het waren echt bikkels dit jaar. Voor iedereen een groot compliment dat er zo goed werd gereden. Men hield echt rekening met elkaar. Nogmaals geweldig!!!!
Rond half één waren we bij de tankstop in Hippolytushoef waar door iedereen de tank weer werd gevuld. Een paar meter verder was het kart en partycentrum, waar een geweldig buffet stond te wachten. Een groot compliment richting het personeel dat het zo goed geregeld had. Het was geweldig lekker en volgend jaar komen we zeker terug. Wij als organisatie hadden met Motoport Hippolytushoef afgesproken dat na het eten de deelnemers de mogelijkheid hadden om even bij hen binnen te lopen, waar voor een ieder een verrassing wachte. Onze dank is zeer groot richting Motoport, ook omdat ze ons de onderzetjes voor de standaard hadden geschonken. We komen volgend jaar graag bij jullie op bezoek. Rond twee uur gingen we richting Friesland. Op de afsluitdijk ging menigeen flink in de beugels. Het weer was heerlijk, een lekker zonnetje in de rug deed het leed van ’s morgens gauw vergeten.
We gingen Friesland dit keer anders rijden dan wat we eerst in gedachten hadden. Het waren mooie brede wegen en goed overzichtelijk. Na zo’n 80 km hadden we de laatste stop, dat was bij het Tjeukemeer waar Jan en Arjan alles weer prima voor mekaar hadden. Wie frisdrank wilde of koffie, het maakte niets uit, het stond allemaal klaar. Na zo’n klein kwartiertje gingen we weer op pad voor de laatste kilometers. Er ging nog een deelnemer onderuit, maar het bleek erg mee te vallen, hij kon zelf de rit nog vervolgen. Rond vijf uur waren we terug in Oosterwolde waar we in de kantine van V.S.C.O. nog een verloting hadden. We kunnen terug zien op een geslaagde dag, speciale dank aan de vrijwilligers Kees en Anneke Bos , Dries van Dijk , Henri Wijnne , Arjan Puttenstein en Jan Klos. We hopen dat jullie er de volgende keer weer bij zijn.
Graag tot ziens op 3 september 2011.
Met vriendelijke groet
Gijsbert van de Weg
Motortoertocht Oosterwolde

Van Generale…, 19 juni 2011 om 15:04

Generale…

generale

Hoi Motorvrienden,
Vandaag 11 juni de generale repetitie gereden. Om 09.00 uur vertrokken met 9 leden van onze organisatie en na een kleine 3 kilometer ging het al mis. De vierde rijder wist de route niet en ging er vol gas vandoor… de rest volgde gewoon. Zelf moest ik flink aan de bak om hem bij te halen en na 5 kilometer had ik ze bij gehaald.
We probeerden de anderen terug te vinden maar dat lukte pas na 80 km,toen moest Jan van ’t Hof al tanken met z’n turbo booster en dat beviel hem helemaal niet. Na de koffie hebben we even flink doorgereden omdat de lucht behoorlijk zwart werd. Maar halverwege moesten toch de regenoveralls aan, het was een behoorlijke bui. Maar …. het eten maakte veel goed.
Jan is er na 90 km er tussenuit gegaan omdat het niet meer ging. De turbo booster speelde hem veel parten.
Na het eten gingen we onder het genot van een lekkere zonnestraal er weer lekker vandoor. Het ging voortvarend tot de laatste stop. Na een klein kwartiertje hoorden we wat gerommel, dus gingen onze overalls weer aan. Na een paar kilometer begon het weer te plenzen. We reden maar heel rustig naar Oosterwolde waar we rond 5 uur terug waren .
We eindigen met de spreuk van onze good old Jan van ’t Hof
“Een slechte generale is een goede uitvoering”
We rekenen op jullie komst.
Met vriendelijke Groet
Gijsbert van de Weg.

Bijna zover…

bijna zover..

Hallo Motorvrienden,
Even een reactie van de organisatie. Vandaag 4 juni de tocht samen met Reijer gereden.
We zijn nog op zoek geweest naar een andere locatie voor de eerste stop, maar kwamen tot de conclusie dat het niet mogelijk was. De eerste stop staat nu op 80 km gepland en hier is ook een mogelijkheid aanwezig om te tanken .
Vandaag ook met het restaurant nog een keer de afgesproken details doorgenomen. Het lijkt allemaal in orde, maar dat kunnen we achteraf pas zeggen .
Ook dit jaar kan er na het eten bij een aangrenzende motorzaak een bezoek worden gebracht waar een ieder een leuke attentie mee krijgt.
Met vriendelijke groet
Gijsbert van de Weg .