Terugblik Toertocht 22 juni 2013

tt 2013

Beste Motorvrienden,
Even een terugblik van onze kant. Gisteren was het weer zover, de regionale toertocht stond op de kalender. Voor ons als organisatie is dit de dag van de waarheid. Afgelopen vrijdag nog één keer de tocht voorgereden om er zeker van te zijn dat de tocht gereden kan worden, zoals wij het bedacht hadden. We stuitten op wegwerkzaamheden en hebben aan bewoners gevraagd of wij over hun erf mochten rijden. Dit was geen gelukkig geen enkel probleem en zodoende zijn we met 220 motoren over een erf heengereden, eens een keer wat anders!

In de aanloop naar de toertocht is de buienradar zenuwachtig veel bekeken, helaas veranderde er weinig aan de vooruitzichten. De vrijdag stond in het teken van regen en we maakten ons zorgen voor zaterdag. Zaterdagmorgen om 05.00 uur uit de veren om het weer te checken en om 07.00 uur begon zelfs de zon te schijnen.

De eerste geluiden van ronkende motoren klonken al om half acht ’s ochtends bij dorphuis ‘de Heerdt’. Deze deelnemers wilden er zeker van zijn dat ze mee konden met de toertocht en hadden dus rustig de tijd om een heerlijke bak koffie te drinken en een plakje krentenbrood te nuttigen, zodat de bodem voor de dag gelegd was.

De inschrijving sloot om kwart voor negen en toen stond de teller op totaal 245 deelnemers aan de toertocht, waaronder 220 motoren en maar liefst 43 nieuwelingen. Na een korte briefing van Berend-Jan mochten de motoren eindelijk gestart worden om 09.00 uur.

De tocht ging dit jaar richting Culemborg, waar we het land tussen Rijn en Waal uitvoerig gingen bekijken. De eerste stop was gepland in Barneveld/Lunteren. Bij een plaatselijke school konden we genieten van een lekkere bak koffie met een heerlijke koek van bakkerij Jonker. Alles verliep geheel volgens planning, dat was zeker niet gelukt zonder de hulp van Jan, Arjan en Reijer. Zij hadden alles prima voor elkaar!

Na de eerste stop reden we richting Culemborg, waar Bram en Jacqueline van partycentrum ‘de lantaarn’ al op ons stonden te wachten. Er stonden drie buffetten klaar, zodat de deelnemers niet lang hoefden te wachten. Het eten was bijzonder lekker en er werd dan ook flink gebunkerd. We konden zelfs nog een sinaasappel meenemen voor de volgende stop.

Om half 2 vertrokken we met onze gevulde buikjes voor het tweede gedeelte van de tocht. We volgden de Linge, een prachtig gebied met plaatsen als Buren, Zoelen, Kerk Avezaath, Tiel en Echteld. We reden de Waalbanddijk tot Dodewaard en via de Drielsedijk kwamen we aan in Arnhem, waar onze laatste stop was gepland.

Na deze korte pauze gingen we over de Hoge Veluwe terug naar Oosterwolde, waar we rond vijf uur allemaal weer veilig aankwamen.

We kunnen als organisatie best trots zijn op deze zeer geslaagde dag, hopelijk hebben jullie een fijne dag gehad! We deden het met veel plezier en hopelijk zien we jullie 7 september weer, we rijden dan een herhalingsrit. Ook dan zal ik met datumprikker.nl een uitnodiging sturen. Hopelijk willen jullie dan weer reageren, zodat we een inzicht kunnen krijgen op het aantal deelnemers wat we kunnen verwachten.

Met vriendelijke groet
Gijs van de Weg.

Stand van zaken toertocht 2013

toertocht juni 2013

Hallo “Motormuizen”,
Even de stand van zaken doorgeven: We zijn inmiddels alweer halverwege onze toerkalender en hebben de luctorrit gereden met veel regen. Ook de pinksterrit was niet geheel droog, nu maar hopen dat de zomer echt gekomen is op 22 juni, zodat we er een mooie dag van kunnen maken. Aan ons zal het zeker niet liggen!

We zijn inmiddels 3 keer wezen voorrijden en we zijn nu zover dat we kunnen zeggen dat de route klaar is. Het was een hele klus om dit jaar alles weer in elkaar te laten vallen. Door het slechte weer hebben we de route alleen nog maar vanuit de auto kunnen bewonderen. We hopen aanstaande zaterdag voor het eerst met de motor te gaan rijden.

Vanaf nu gaan we elke zaterdag de rit rijden. De vrijdag voor de toertocht, in dit geval 21 juni, gaan we nog een keer voorrijden. Dan gaan we met de auto, zodat we de fotopunten kunnen opslaan in de auto. Zo kunnen onze mediamannen Dries en Henri zaterdags blindelings naar de fotopunten toerijden.

In eerste instantie hadden we route naar Duitsland gepland, maar deze route was helaas niet wat we in gedachten hadden. Op dinsdag 18 juni krijgen jullie een mail van ons, zodat je kunt aangeven of je meegaat of niet. Het is zeker geen voorinschrijving, maar voor ons slechts een indicatie van wat we kunnen verwachten. Zo kunnen we makkelijker een schatting maken voor het middageten!

Het word een geweldige mooie rit! Volgens de kenners in onze groep is deze toch zeker een top 3 notering waard. We hopen op veel animo en niet te vergeten op mooi weer.

Op dit moment zijn we druk bezig met het drukken van de uitnodigingskaarten en de posters, zodat die weer in de eerste week van juni verstuurd kunnen worden.

Met vriendelijke groet
Gijs van de weg.