Herhalingstoertocht 6 sept 2014

herhalingstoertocht

Beste motorvrienden,
Na een prachtig motorseizoen stond zaterdag 6 september de laatste toertocht op de kalender, de herhalingstocht van juni 2013.
Het was wederom een hele mooie dag en het weer was uitstekend. ‘s Morgens een beetje mist, maar bij vertrek kwam de zon al tevoorschijn .
We vertrokken om negen uur met ruim 160 deelnemers richting Lunteren waar de koffiestop was gepland. Na een pauze van een half uur gingen we richting Culemborg. We kwamen door plaatsen als Renswoude, Veenendaal en Rhenen. Langs het water van de mooie Neder-Rijn kwamen we in plaatsen als Maurik , Rijswijk en Beusichem waar we de route moesten aanpassen omdat het tankstation van 2013 onbemand was geworden.Nu konden we tanken bij de Esso in Culemborg, waar we onze motoren snel hadden gevuld.
Het eten was ook dit jaar bij Bram en Jacqueline van het zalencentrum ‘de Lantaarn’. Wat was het eten weer uitstekend! De deelnemers konden hun buikjes hier goed vullen.
Na te zijn uitgezwaaid door het personeel gingen we naar Arnhem waar we de laatste stop hadden gepland. We volgden eerst de Linge waar we konden genieten van al dat fruit dat nog geplukt moest worden. Wat een mooi gezicht!
Via Echteld gingen we op zoek naar de Waal waar we door plaatsen kwamen als Ijzendoorn, over de mooie slingerdijk naar Ochten en Dodewaard. Daar verlieten we de Waal en maakten we de oversteek naar Opheusden. Daar kreeg onze voorrijder Edwin een lekke achterband en moest hierdoor achterblijven en wachten op de materieelwagen van Leusinks motoren. Gerritjan nam de taak op zich om de route verder als voorrijder te gaan rijden. Daarna reden we via de Rielsedijk en kwamen zo aan in Arnhem waar we de laatste stop hadden. Ook hier hadden Arjan en Albert het prima voor mekaar. We hadden hier een frisdrank stop.
Over de hoge Veluwe gingen we terug naar Oosterwolde waar we rond vijf uur aankwamen. Het was een prima verlopen rit met twee uitvallers, verder geen enkel probleem gehad.
Wij, als onze organisatie, vonden het prachtig om het te doen. Wij hopen dat jullie ook zo hebben genoten van onze ritten. Wij in ieder geval wel. We hopen jullie volgend jaar weer te mogen begroeten op een van onze ritten. Graag tot ziens in 2015!

Dan nog even iets anders: ook dit jaar word er in Oosterwolde een demodag gehouden voor classics motoren. Deze dag staat op 27 september op de kalender. Met als één van de vele deelnemers TT winnaar Wil Hartog.
Voor ons is dat een mooie afsluiting van ons motorseizoen. Wij hopen dat jullie ook even langs komen onder het genot van een hapje en drankje. De toegang is gratis, dus kom kijken op 27 september aan de Groote Woldweg in Oosterwolde.

Met vriendelijke groet
Gijsbert van de Weg.