Herhalingstoertocht 2010

3 september 2011

Beste motorvrienden,
Zaterdag 3 september was het weer zover,we gingen de tocht van 2010 nogmaals rijden.
Het weer was uitstekend. We hadden de laatste 5 jaar wat pech met het weer maar nu was het super, het kon niet beter.
We gingen rond half acht er maar voor zitten. Wat moesten we verwachten? Sommigen gingen ervan uit dat er zo maar 200 rijders konden komen.
In het begin was het erg rustig maar rond half negen was het erg druk. Na de telling kwamen we op 140 deelnemers uit, een mooi aantal gezien dat het pas de derde keer was dat we het organiseerden.
We gingen om 9 uur weg richting Nijeveen waar de eerste stop was. Wim ter Braake had alles weer uit de kast gehaalt om het zo goed mogelijk te laten verlopen. Onze dank hiervoor.
Na de koffie ging het richting Drenthe waar onze volgende stop zou zijn. We gingen richting Westerbork en dan naar Witteveen waar een buffet stond te wachten. Toch was er één die ’s morgens niet goed geluisterd had en was toch gaan rijden van zijn plek zonder dat hij hiervoor een teken had gekregen. Goed dat de rijders zelf de rit nog kenden en zo op tijd waren bij het eten. Maar door een paar onschuldige schuivertjes was het even wachten tot iedereen was gearriveerd. We liepen zo een vertraging op van een half uur en ook nog dat de volgauto vol zat met uitgevallen rijders .
De bus ging niet meer mee omdat er geen motoren mee konden worden genomen en ging via een andere route naar Oosterwolde. We moesten maar hopen dat het ’s middags goed ging ,gelukkig was het rustig met de uitvallers. Er was nog één probleempje maar dat werd direct opgelost zodat we met de groep naar Oosterwolde gingen.
Wel waren er diverse mensen die het niet zo leuk vonden gezien hun uitlatingen. We kunnen wel zeggen dat de tocht goed is verlopen ondanks wat problemen die door onze mensen zijn opgelost.
Onze dank gaat ook richting Arjan Puttenstein, Jan Klos ,Henk en Jan van ’t Hof. Zonder hen zou deze dag niet zo geslaagd zijn .
Met vriendelijke groet
Gijsbert van de Weg (mtto)