Terugblik toertocht 2014

motortoertocht 2014

Beste Motorvrienden,
Even een terugblik van onze kant. Gisteren was het weer zover, de regionale toertocht stond op de kalender. Voor ons als organisatie is dit de dag van de waarheid. Afgelopen donderdag nog één keer de tocht voorgereden om er zeker van te zijn dat de tocht gereden kan worden, zoals wij het bedacht hadden. We stuitten op wegwerkzaamheden bij Steenwijk, maar het werd duidelijk dat we er zaterdag er gewoon door konden rijden zodat we ons koffiepunt in Steenwijkerwold niet hoefden aan te passen.

In de aanloop naar de toertocht is de buienradar zenuwachtig veel bekeken, helaas veranderde er weinig aan de vooruitzichten. De vrijdag stond in het teken van regen maar voor de zaterdag zag het er wel goed uit een kleine kans op een buitje maar verder droog en bewolkt . Zaterdagmorgen om 05.00 uur uit de veren om het weer te checken en om 07.00 uur naar het dorpshuis om de spullen klaar te zetten en hopen dat we de schatting van 150 tot 200 motoren zouden halen.
De eerste geluiden van ronkende motoren klonken al om half acht ’s ochtends bij dorphuis ‘de Heerdt’. Deze deelnemers wilden er zeker van zijn dat ze mee konden met de toertocht en hadden dus rustig de tijd om een heerlijke bak koffie te drinken en een heerlijk bolletje te nuttigen, zodat de bodem voor de dag gelegd was.

De inschrijving sloot om kwart voor negen en toen stond de teller op totaal 272 deelnemers aan de toertocht, waaronder ruim 250 motoren en maar liefst 57 nieuwelingen,waaronder deelnemers uit Utrecht, Amsterdam, Tiel , Leusden en vele andere plaatsen ,we hopen dat jullie van deze rit hebben genoten en jullie zijn van harte welkom op 6 september wanneer we een herhalingsrit rijden uit het verleden.
Na een korte briefing van Berend-jan mochten de motoren eindelijk gestart worden om 09.00 uur.

De tocht ging dit jaar richting Friesland /Drenthe, De eerste stop was gepland in Steenwijkerwold . Bij de plaatselijke voetbalvereniging konden we genieten van een lekkere bak koffie met een heerlijke koek van bakkerij Jonker. Alles verliep geheel volgens planning, dat was zeker niet gelukt zonder de hulp van Arjan , Bert , Gerda , Hennie zij hadden alles prima voor elkaar!

Na de eerste stop reden we richting Friesland waar we door de andere Oosterwolde kwamen , na de tankstop in Norg moesten we nog tien kilometers rijden naar Zeijen waar we gingen eten in partycentrum Hingstman waar Henk en Janneke al op ons stonden te wachten. Er stonden drie buffetten klaar, zodat de deelnemers niet lang hoefden te wachten. Het eten was bijzonder lekker en er werd dan ook flink gebunkerd,een groot compliment voor dit restaurant alles was perfect voor mekaar ,en er was eten in overvloed .

Om half 2 vertrokken we met onze gevulde buikjes voor het tweede gedeelte van de tocht. We gingen nu naar een prachtig stuk natuurgebied richting Grolloo een prachtig gebied met plaatsen als Anloo , Gieten, langs kamp Westerbork , Hooghalen , Hijken . We reden langs planetron cinedome naar Dwingeloo en kwamen we rond drie uur aan in Ruinen, waar onze laatste stop was gepland.

Na deze korte pauze gingen we op naar de laatste 70 kilometers met plaatsen als Echt , Ijhorst , Nieuwleusen, en Hasselt waar we een aanpassing moesten maken omdat het centrum was afgesloten ,maar Edwin en Dries hebben dat keurig opgelost ,en zo gingen we via de nieuwe ijsselbrug bij Kampen terug naar Oosterwolde, waar we rond vijf uur allemaal weer veilig aankwamen.

We kunnen als organisatie best trots zijn op deze zeer geslaagde dag, hopelijk hebben jullie een fijne dag gehad! We deden het met veel plezier en hopelijk zien we jullie 6 september weer, we rijden dan een herhalingsrit. Ook dan zal ik met datumprikker.nl een uitnodiging sturen. Hopelijk willen jullie dan weer reageren, nu had er ongeveer 65 % hen keus kenbaar gemaakt. We doen dit omdat we zo een inzicht kunnen krijgen op het aantal deelnemers wat we kunnen verwachten.

Met vriendelijke groet
Gijs van de Weg.

Foto’s Toertocht 2014 nu online

Foto’s toertocht 2014 nu online. klik hier

Motorrijders genieten met volle teugen

Zaterdagmorgen ronkten in de vroege ochtendstond al de eerste motoren in Oosterwolde. Traditioneel op de zaterdag die vooraf gaat aan TT Assen wordt in Oosterwolde een regionale Motortoertocht georganiseerd. Het uitzet comité dat dit jaar bestond uit Gijs van de Weg, Dies Klompmaker, Edwin Grootenhuis en Dries Spijkerboer hadden een fantastische route uitgezet. Tot 08.45 uur kon men zich inschrijven in Dorpshuis De Heerdt in Oosterwolde. Zo’n 260 motoren streken neer in Oosterwolde en met de duo passagiers er bij stond de teller op 272.
Klokslag 9 uur vertrok de enorme stoet vanuit Oosterwolde. In alle straten stonden de inwoners rijen dik om de glimmende machines uit te zwaaien. Eerst richting de Zande om vervolgens via Zwolle richting Hasselt te koersen. Door de Weerribben kwam men aan op de parkeerplaats van de voetbalvereniging Steenwijkerwold waar de eerste tussenstop was en koffie werd gedronken. Daarna ging men verder naar het Noorden en kwam men via vele onbekende en slingerende wegen aan in Zeijen waar de plaatselijke kroeg een overheerlijke en gevarieerde maaltijd klaar had staan. Met gevulder buiken en zichtbare tevreden gezichten werd weer afgezakt naar beneden en koerste men verder via wegen met heel veel bochten. De grote stoet mocht warme belangstelling genieten van de vele toeschouwers langs de weg die natuurlijk niet dagelijks zo’n enorme groep motoren voorbij ziet komen. Bij Meppel werd opnieuw gestopt voor een verfrissing. Daarna de laatste etappe richting Oosterwolde. Met een paar kleine valpartijtjes en een lekker band ziet de organisatie terug op een fantastische motordag Oosterwolde 2014. Na afloop regenden het complimenten over de organisatie, de route en de gehele verzorging onderweg. Moe en voldaan kan de motor weer gewassen worden en in de garage geparkeerd worden in afwachting van een volgende rit. Maar eerst maakt motor minnend Nederland zich eerst op voor de voetbalwedstrijd van Nederland maandagavond en dan natuurlijk TT Assen.