Terugblik toertocht 2015

motoren

Beste Motorvrienden,
Gisteren was het weer zover, de grote regionale toertocht stond op de kalender. Voor ons als organisatie is dit de dag van de waarheid. Afgelopen vrijdag hebben we nog één keer de tocht voorgereden om er zeker van te zijn dat de tocht gereden kon worden, zoals wij het bedacht hadden. We hadden bij Nijmegen de route zo uitgestippeld, dat het mogelijk was om langs de werkzaamheden heen te rijden. Een pracht oplossing, zo dachten we. Afgelopen vrijdag was er nog nergens een bord te zien, dat de brug zaterdag zou worden afgesloten. Het was gisteren dus een grote verrassing dat we niet over de brug konden. We moesten de route aanpassen, wat betekende dat we dwars door Nijmegen heen moesten. Het gaf ons even wat stress als organisatie. Door deze omleiding liepen we de rest van de dag achter op schema, waardoor we uiteindelijk een uur later dan gepland in Oosterwolde aankwamen.

Zaterdagmorgen om 05.00 uur uit de veren. Eerst nog even het weer gecheckt, wat er gelukkig goed uitzag. Toen om 07.00 uur naar het dorpshuis om de spullen klaar te zetten. We hadden een schatting gemaakt dat er zon 150 tot 200 motoren mee zouden gaan. De eerste geluiden van ronkende motoren klonken al om 07.30 uur. Deze deelnemers wilden er zeker van zijn dat ze mee konden met de toertocht. Er was voldoende tijd voor een heerlijke bak koffie met een lekker bolletje erbij.

De inschrijving sloot om 08.45 uur. De teller stond toen op 266 deelnemers, waarvan 250 motoren. Er waren dit jaar veel nieuwelingen, waaronder deelnemers uit Hendrik Ido Ambacht , Raalte , Hoorn , Leusden en vele andere plaatsen. We hopen dat de nieuwelingen onder ons hebben genoten van de rit. Bij deze zijn jullie van harte welkom op 5 september. We hopen dan een herhalingsrit te rijden uit het verleden.

De tocht ging dit jaar richting de ooij polder. De eerste stop was in Oud Reemst, nabij Otterlo . Bij planken wambuis hebben we genoten van een lekkere bak koffie met een heerlijke koek van bakkerij Jonker. Alles verliep volgens planning, dat was zeker niet gelukt zonder de hulp van Arjan , Bert , Gerda en Hennie. Zij hadden alles wederom prima voor elkaar!

Na de eerste stop reden we richting Nijmegen. We kwamen door diverse plaatsen zoals Oosterbeek , Doorwerth , Heelsum , Elst , Valburg en Oosterhout. Na de tankstop in reden we verder naar Millingen aan de Rijn waar we hebben gegeten in Hotel Millings. Hotel eigenaren Arie en Ada stonden ons al op te wachten. Er stonden vier buffetten klaar, zodat de deelnemers niet lang hoefden te wachten. Het eten was bijzonder lekker en er werd dan ook flink gebunkerd. Een groot compliment richting dit restaurant, alles was perfect voor elkaar en er was eten in overvloed .

Om 14.15 uur begonnen we met een volle buik aan het tweede gedeelte van de tocht. We reden door een prachtig stuk natuurgebied, richting Doesburg in Duitsland. Via Kleve over de dijk van Spijk reden we Nederland weer binnen. We kwamen door Herwen, Aerdt ,Zevenaar, Groessen , Westervoort en Duiven. Om 16.00 uur kwamen we aan in Dieren, waar onze laatste stop was gepland. In de loop van de middag kregen we helaas te maken met een motorongeval. Uiteindelijk bleek het allemaal mee te vallen. Wel moest deze motorrijder een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven. Vanaf onze kant wensen we deze motorrijder van harte beterschap toe!

Na de pauze gingen we verder met de laatste 70 kilometer. De volgende plaatsen kwamen voorbij; Loenen , Eerbeek , Wilp , Teuge en toen door naar Oosterwolde. Om 18.00 uur kwamen we allemaal weer veilig aan!

Onze dank gaat uit naar onze sponsoren die dit allemaal mogelijk maakten: Leusinks motoren Elburg , Mvo verhuur Oosterwolde, Smit schilderwerken Oosterwolde , Blaauw auto’s Oldebroek en Partycentrum Bremerbergsehoek in Biddinghuizen.

We zijn als organisatie trots op deze zeer geslaagde dag en hopen dat jullie een fijne dag hebben gehad. We hebben de tocht met veel plezier voor jullie uitgezet en hopen jullie weer te zien op 5 september. Voor die tijd sturen we jullie een datumprikker. We hopen dat jullie deze in willen vullen, zodat we een beetje inzicht hebben op het aantal deelnemers die we kunnen verwachten.

Met vriendelijke groet
Gijs van de Weg.

Een gedachte over “Terugblik toertocht 2015”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.